Megosztások

Net Panoráma

Az oldal célja a világ eddig titkolt eseményeinek tényszerű bemutatása az interneten fellelhető írások és videók összegyűjtésével.

Idézetek

Abban a percben abban a másodpercben amikor elkötelezed magad a szabadságnak, függetlenségnek és igazságnak akár meg is ölhetik a tested, a lelked akkor is győzni fog. - Martin Luther King ----------------------------------------------------
Az embernek annak kell lennie aminek született szabadnak és függetlennek.  JFK---------------------------------------------------
Ha az emberek elhinnék, hogy nincs mitől félniük, mert ők maguk a hatalom akkor nem lennének a rendszer hű rabszolgái.---------------------------------------------------

Utolsó kommentek

  • Szarazinda: Hát lehet, hogy az akkori izraeli és a mai iráni kommunikációban sok a hasonlóság, de a az egyik a... (2014.01.27. 17:21) Zsidó atom
  • Utolsó 20

Címkék

911 (2) adóparadicsom (1) adósság (2) Al-Qaida (1) amerika (7) antidogma (1) antiszemitizmus (2) argo akció (1) atombomba (1) bajnai (1) baloldal (1) bank (5) bankválság (1) bilderberg csoport (3) bosznia (1) botrány (2) brutalitás (1) büncselekmény (1) chomsky (1) CIA (2) cigaretta (1) cionizmus (4) David Icke (1) demokrácia (1) dohányzás (2) egészség (1) egészség kárositás (1) egyház (3) ellenörzés (1) eröszak (1) EU (2) europa (1) europa parlament (1) FED (1) felsöbbrendű (1) földönkivüli (1) gazdaság (7) GDP (2) George Carlin (1) Globális elit (1) globalizáció (1) gyilkos (1) gyilkosság (1) gyülölet (1) gyurcsány (4) HAARP (1) háború (3) halál (4) hatalom (5) háttér hatalom (1) hazaáruló (1) hit (1) ideológia (1) igazság (1) illuminati (1) illuminátus (1) immunrendszer (1) interjú (1) internet (2) irak (1) iszlám (1) izrael (5) káosz (1) kémkedés (1) KGB (1) kilátástalanság (1) királyság (1) kizsákmányolás (1) koponya és csontok (1) lehallgatás (1) luganói tanulmány (1) Magyar (2) Magyarország (2) malév (1) mazsihisz (1) média (1) megállapodás (1) megsemmités (1) méreg (2) merénylők (1) monetáris háború (1) MSZP (1) mszp (1) népbutitás (2) nikotin (1) NSA (1) offshore (2) összeesküvés (3) összeomlás (1) pedofilia (1) pénz (6) pénzrendszer (1) pénzügy (1) pénzvilág (4) piramisok (1) politika (6) rabbi (1) rádióaktiv (1) rádióhullám (1) régészet (1) rejtély (1) rendörterror (1) rendszerváltás (1) robbantás (1) rockefeller (1) roswell (2) rothchild (1) rothschild (1) rózsadombi paktum (1) sikkasztás (1) szcientológia (1) szimbólumok (1) tálib (1) terrorizmus (2) terrortámadás (1) titkosszolgálat (1) titkos társaság (2) titkos társaságok (6) titok (1) toleranciabajnok (1) tóra (1) tragédia (1) trianon (1) tudatlanság (1) ufo (2) ügynök (2) új világrend (7) uralom (1) utasszállitó (1) vallás (3) vatikán (1) védöoltás (1) végsö megoldás (1) világ (1) világgazdaság (1) világháború (1) világkormány (1) zsidó (14) zsidógyülölet (1) Címkefelhő

Kategóriák

Döbbenetes mennyiségű pénz hagyta el Magyarországot

2014.01.27. 17:43 :: Coyote.

A hetvenes évektől fogva Magyarországról 242 milliárd dollárt vittek ki offshore területekre egy 2010-es adat szerint. Figyelembe véve, hogy az IMF adatai alapján 2009-ben hazánk bruttó külső adóssága nem érte el a százmilliárd dollárt, Magyarország nemhogy nem eladósodott ország, hanem finanszírozó - derült ki egy tanulmányból.

Nem meglepő, hogy az uniós csúcson kulcskérdés volt az adóelkerülés, adócsalás, banki titokkezelés, hiszen a gazdasági válságban az államok kénytelenek vagy spórolni, vagy extra bevételeket generálni − utóbbira kínál lehetőséget a máshová menekített adózatlan vagyonok megcsípése.
A minap nyilvánosságra hozott Oxfam-becslés, amely szerint a globális betétállomány 19,5 százaléka lehet offshore központokban, mellbevágó; ez az összeg 18,5 ezer milliárd dollárt tesz ki, és csak a hatoda után adóztak (Napi Gazdaság, 2013. május 23.). A Tax Justice Network (TJN) nonprofit társaság tavalyi tanulmánya még durvább helyzetről ad számot. Állításuk szerint a világ adóparadicsomaiban elhelyezett vagyon 2010-ben 21−32 ezer milliárd dollár között lehetett; ez konzervatív becslés − teszik hozzá −, ráadásul kizárólag a pénzbeni vagyonra vonatkozik, az anyagi javakra, ingatlanokra, autókra, hajókra nem.
A gond első körben az, hogy vajon mennyi adókiesés kapcsolódik ezekhez a pénzekhez − ezt valójában nem is lehet pontosan meghatározni, hiszen nem mindegy, hogy a vagyont milyen formában mentették ki, adóztak-e utána, illetve az adótervezés során milyen szabályok helyett alkalmaztak alternatív megoldásokat. A tanulmány azonban arra is felhívja a figyelmet, hogy számos komoly külső eladósodottsággal küzdő állam az offshore helyszínekre mentett vagyonok révén valójában nettó finanszírozója a nemzetközi gazdaságnak. A TJN összesen 154 államra vonatkozó becsléséből kiválasztotta azt a 139-et, amelyek viszonylag gyenge vagy rossz jövedelmezőségűek, s jelentős mértékű a külső eladósodottsági rátájuk.
Ezekből az országokból a hetvenes évektől napjainkig 7,3−9,3 ezer milliárd dollárt vittek ki offshore területekre, miközben a teljes külső adósságuk összesen 4 ezer milliárd dollárra rúg. A tíz legnagyobb kintlévőséggel rendelkező állam hasítja ki a teljes összeg hatvan, a húsz legnagyobb pedig az összeg 80 százalékát. A legnagyobb kimentett vagyon, 1189 milliárd dollár Kínára jut, ezt Oroszország és Korea követi. Európát Magyarország mellett Lengyelország, Ukrajna és Törökország képviseli a listán.
Magyarország a 2010-es adat szerint a 13. volt a maga 242 milliárd dollárjával, ami főleg annak fényében hatalmas összeg, hogy az ország bruttó külső adóssága 2009-ben az IMF adatai szerint nem érte el a százmilliárd dollárt. Ezek szerint tehát Magyarország az offshore vagyonoknak köszönhetően nemhogy nem eladósodott, hanem finanszírozóként jelent meg − az államnak azonban ebből nem sok haszna volt.

Forrás: napi.hu

Szólj hozzá!

Címkék: pénz adósság offshore adóparadicsom

A bejegyzés trackback címe:

https://netpanorama.blog.hu/api/trackback/id/tr665785315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása