Megosztások

Net Panoráma

Az oldal célja a világ eddig titkolt eseményeinek tényszerű bemutatása az interneten fellelhető írások és videók összegyűjtésével.

Idézetek

Abban a percben abban a másodpercben amikor elkötelezed magad a szabadságnak, függetlenségnek és igazságnak akár meg is ölhetik a tested, a lelked akkor is győzni fog. - Martin Luther King ----------------------------------------------------
Az embernek annak kell lennie aminek született szabadnak és függetlennek.  JFK---------------------------------------------------
Ha az emberek elhinnék, hogy nincs mitől félniük, mert ők maguk a hatalom akkor nem lennének a rendszer hű rabszolgái.---------------------------------------------------

Utolsó kommentek

  • Szarazinda: Hát lehet, hogy az akkori izraeli és a mai iráni kommunikációban sok a hasonlóság, de a az egyik a... (2014.01.27. 17:21) Zsidó atom
  • Utolsó 20

Címkék

911 (2) adóparadicsom (1) adósság (2) Al-Qaida (1) amerika (7) antidogma (1) antiszemitizmus (2) argo akció (1) atombomba (1) bajnai (1) baloldal (1) bank (5) bankválság (1) bilderberg csoport (3) bosznia (1) botrány (2) brutalitás (1) büncselekmény (1) chomsky (1) CIA (2) cigaretta (1) cionizmus (4) David Icke (1) demokrácia (1) dohányzás (2) egészség (1) egészség kárositás (1) egyház (3) ellenörzés (1) eröszak (1) EU (2) europa (1) europa parlament (1) FED (1) felsöbbrendű (1) földönkivüli (1) gazdaság (7) GDP (2) George Carlin (1) Globális elit (1) globalizáció (1) gyilkos (1) gyilkosság (1) gyülölet (1) gyurcsány (4) HAARP (1) háború (3) halál (4) hatalom (5) háttér hatalom (1) hazaáruló (1) hit (1) ideológia (1) igazság (1) illuminati (1) illuminátus (1) immunrendszer (1) interjú (1) internet (2) irak (1) iszlám (1) izrael (5) káosz (1) kémkedés (1) KGB (1) kilátástalanság (1) királyság (1) kizsákmányolás (1) koponya és csontok (1) lehallgatás (1) luganói tanulmány (1) Magyar (2) Magyarország (2) malév (1) mazsihisz (1) média (1) megállapodás (1) megsemmités (1) méreg (2) merénylők (1) monetáris háború (1) mszp (1) MSZP (1) népbutitás (2) nikotin (1) NSA (1) offshore (2) összeesküvés (3) összeomlás (1) pedofilia (1) pénz (6) pénzrendszer (1) pénzügy (1) pénzvilág (4) piramisok (1) politika (6) rabbi (1) rádióaktiv (1) rádióhullám (1) régészet (1) rejtély (1) rendörterror (1) rendszerváltás (1) robbantás (1) rockefeller (1) roswell (2) rothchild (1) rothschild (1) rózsadombi paktum (1) sikkasztás (1) szcientológia (1) szimbólumok (1) tálib (1) terrorizmus (2) terrortámadás (1) titkosszolgálat (1) titkos társaság (2) titkos társaságok (6) titok (1) toleranciabajnok (1) tóra (1) tragédia (1) trianon (1) tudatlanság (1) ufo (2) ügynök (2) új világrend (7) uralom (1) utasszállitó (1) vallás (3) vatikán (1) védöoltás (1) végsö megoldás (1) világ (1) világgazdaság (1) világháború (1) világkormány (1) zsidó (14) zsidógyülölet (1) Címkefelhő

Kategóriák

Gyurcsány idézetek - Best of 1989-2004

2014.02.02. 15:43 :: Coyote.

1989 - 1993

  • "Negyvenmillió a jelenlegi előirányzat [a magyar, jórészt KISZ-esekből álló delegáció kiküldésére az észak-koreai nemzetközi ifjúsági találkozóra]. Tudjuk, hogy magyar közvélemény nehezen érti meg, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetünkben ennyit [mai áron kb. félmilliárd forintot] ad ki a VIT-re a költségvetés. Vannak azonban olyan befektetések, amelyeknek nem mérhető a közvetlen hozadéka. [...] A phenjani út nem üdülés, hanem igenis politikai misszió!"
(Reform, 1989. április 21.)

  • "Diktatúrát nem lehet átépíteni. Szakítani kell végre azzal a leegyszerűsítő politikával, ami bal- és jobboldal, vagy népiesek és urbánusok, fideszesek vagy KISZ-esek párharcaként festették le a világot. Ebből én kiszállok;"
(Népszabadság, 1989. június 22. - arról, hogy miért szállt ki a Demiszből)
  • „Úgy vélem, hogy a KISZ-nek politikai eszközökkel kell fellépnie az általa elfogadhatatlannak tartott törekvések ellen, politikai munkával kell elszigetelnie az esetlegesen megalakuló Fidesz-csoportokat”
részlet Gyurcsány 1988. augusztus 17-i keltezésű leveléből, melyet a pécsi felsőoktatási intézmények (Janus Pannonius Egyetem, Pécsi Orvostudományi Egyetem, Pollák Mihály Műszaki Főiskola) párttitkárainak küldött (a dokumentumok a Baranya megyei levéltárból származnak)
  • "Édesapám szélsőjobboldali szimpatizáns, dzsentroid, aki 56-ot máig forradalomként emlegeti."
(Magyar Nemzet, 1988.)

 

1994 - 1997

  • "Amikor megalapítottam az Altust, volt tudásom és kapcsolatom, ám egyvalamit nem tudtam: mit vegyek meg ebből az őrült nagy [állami] vagyonból."
(Népszabadság, 1996. szeptember 21.)
  • "Ha tudtam volna 1992-ben, hogy két évvel később a szocialisták nyernek, akkor ezer az egyhez fogadtam volna erre, és akkor ma kevesebb munkával tízszer ekkora vagyonom lehetne."
(Népszabadság, 1996. szeptember 21.)
  • "Két szövetségese volt tehát az új tulajdonosi rétegnek: a korábbi elit, amelyik ismerte az országot és tudta, miben van üzleti fantázia, valamint a vállalati menedzsment, amelyen keresztül meg lehetett ismerni a cégekben rejlő értékeket"
(Népszabadság, 1996. szeptember 21.)
  • "Az emberek tévednek, ha azt hiszik, hogy a pénz a fontos. Abból sok van. Információn, üzleti programon és az azt megvalósítani tudó embereken keresztül vezet az út a gazdasághoz."
(Népszabadság, 1996. szeptember 21.)
  • "Az államot senki sem kényszerítette arra, hogy velem rossz üzleteket kössön. Megfizettem azt az árat, amit tőlem kértek, s ezt az árat én nem is tudtam befolyásolni. Aki augusztusban árengedménnyel vesz fürdőnadrágot, az sem sajnálja emiatt az áruházat. Lelkiismeretfurdalásom inkább akkor lehetne, ha az így szerzett vagyont (...) elkártyáztam volna."
(Népszabadság, 1996. szeptember 21.)
  • "Én vezető akartam lenni, azt akartam, hogy a világ kicsikét olyan legyen, mint amilyen én vagyok. Azt gondoltam, hogy egyszer miniszterelnök leszek. (...) Ma már kinevetném magam, de akkor ezt komolyan hittem"
(Népszabadság, 1996. szeptember 21.)
  • "Nagyon fontos megérteni, hogy az üzleti életben már most sem arról szól a történet, hogy a nagy hal megeszi a kicsit, inkább arról, hogy a gyors megeszi a lassút."
(Népszabadság, 1996. szeptember 21.)
  • "Apró Piroska a feleségem édesanyja, rokonom és nem több. Ha egyszer úgy adódik, számomra és az Altus számára lenne megtisztelő, ha üzlettársunk is lehetne. De a szerepeket jobb nem összekeverni, az ember egyszerre csak egy istent szolgáljon"
(Népszabadság, 1996. szeptember 21.)
  • "Persze tudom, hogy nem szokványos dolog hárommillió forintból négy év alatt többmilliárdos céget csinálni. De nincsen titkom: egy erőszakos vidéki gyerek voltam, aki mert álmodni akkor is, amikor politikus volt, és álmodik most is. Az álmok pedig arra valók, hogy megvalósítsuk azokat, és nem mások, hanem mi magunk."
(Népszabadság, 1996. szeptember 21.)

1998 - 2001

  • "Az 1950-es évek óta nem kriminalizálódott annyira a politika, mint a legutóbbi három évben. Antall József tisztességéhez nem férhetett kétség. A szocialistáknak voltak korrupciógyanús ügyeik ugyan, de egyértelmű volt, hogy a párt és személyesen Horn azokat szégyellnivaló tehernek tekinti" (Népszabadság, 2001. október 13.)
  • "[Gyurcsány az MSZP-hez:] Nem kell állandó bekiabálásokkal fellármázni a közönséget: "Csak a kezét nézzétek!" Tudjuk, hogy csal. Erre számítottunk. Inkább csendben, nyugodtan tessék új produkciót tanulni, hogy majd az is sorra kerülhessen. Belátom, ez nehezebb, mint kiabálni. De nem baj. Van még majdnem négy év. Vagy talán nyolc? Ne higgyétek, hogy ráértek."
(Népszabadság, 1999. november 10.)
  • "Sérülékeny mindenki, aki kicsi, aki nem tud növekedni, aki befolyását nem tudja kiterjeszteni másokra, függetlenül attól, hogy államokról, vállalatokról, vagy emberekről beszélünk. A globalizáció az erősek világa."
(Figyelő, 2000. április 26.)

2002 - 2004

  • "Engem ez a dolog nagyon sokáig csak intellektuálisan érdekelt. Mert az üzlet egy idő után már nem nagyon kötött le, azt gondoltam, amit ebből megtanulhattam, az megvan. Szóval én nem akartam a politikával foglalkozni, csak érdekelt. (...) Ez [a Giddensszel való találkozás] 1998 őszén történt, amikor mi itt javában főttünk a saját levünkben, éppen csak elindult az Orbán-kormány, amelyet én nem fogadtam rossz szívvel."
(Mozgó Világ, 2003. december 3.)
  • "És kiderült, [...] azok az ismeretek és képességeket, amelyeket a nyolcvanas években felhalmoztam, a kilencvenes években is [...] használhatók"
(Mozgó Világ, 2003. december 3.)
  • "Nekem nincsen hosszú múltam ebben a pártban. Nem elegendő az, hogy a miniszterelnök meg én bizonyos dolgokról hasonlókat gondolunk. A kormánytagsághoz, a miniszterséghez, egy terület irányításához nem elég, ha az ember egyébként intellektuálisan elbír bizonyos ügyekkel. Az ember háttér nélkül, miközben politizál - mert én politizáló miniszter vagyok -, meglehetősen sérülékeny. Nekem nem volt kiterjedt politikai hátterem ebben a pártban, és akkortájt sokak szemében csak egy furcsa fickó voltam..."
(Mozgó Világ, 2003. december 3.)
  • "[Cégem akkor kezdte lízingelni a balatonőszödi ingatlant, amikor] a nemzeti tulajdonosi középosztály kialakítása volt az akkor hivatalban lévő kormány célja"
(2003. július 31.)
  • "[A meggazdagodásáról:] Nekem egyébként (...) két dolog okozott csalódást ebben az ügyben. Először is az, hogy korábban azt hittem, ezt a dolgot helyre fogom tudni tenni, meg fogom tudni értetni az emberekkel. El fogom mondani, mi történt, és kész. Tévedtem, mert - most már tudom - a politikai küzdelemben bizonyos értelemben részletkérdés, hogy kinek van igaza."
(Mozgó Világ, 2003. december 3.)
  • "Magyarországon az a furcsa helyzet alakult ki, hogy mentalitásában és kultúrájában a Magyar Szocialista Párt a konzervatív párt. (...) Ez a baloldali paradoxon. A másik oldal, amelyik konzervatívnak tartja magát, mentalitásában és kultúrájában radikális. (...) Amíg a baloldali attitűdnek nem lesz része az erőteljes rendszerkritika, (...) addig a jobboldal mindig erősebb lesz a fiatalok körében."
(Index, 2003. június 16.)
  • "A jólét növelésének és igazságos elosztásának baloldali programja a jóléti rendszerek átfogó reformját igényli. A baloldal számára világos az alternatíva: reform vagy bukás."
(Mozgó Világ, "Merjünk baloldalinak lenni", 2004. január. 20.)
  • "Kár lenne tagadnunk, bajban vagyunk. Nem mi, a magyar baloldal, hanem az egész ország. Mire valaki legyőzi a másikat, tönkremegy Magyarország."
(Mozgó Világ, "Merjünk baloldalinak lenni", 2004. január. 20.)
  • "Le kell verni a jobboldalt. Az én feladatom az, hogy ennek a politikai versengésnek irányt adjak, feladatokat szabjak, és azokat számon is kérjem, s ezt meg is teszem hezitálás nélkül."
(Népszabadság, 2004. február 9.)
  • "Ostoba módon azt hitetjük el nagyon sok emberrel, hogy neki a mai rendszer jó. Tévedésben tartunk milliókat. A mai rendszer nekik rossz. A mai rendszer a felső egymilliónak jó."
(Index, 2004. augusztus 25.)
  • Nem kétséges, hogy az a támogatás, amit a párton belül kapok, közel van ahhoz a hangulathoz, amit utoljára 1989-90-ben lehetett érezni a pártban. A felszabadultság és a bátorság pillanata ez, mely a pártban is változásokhoz vezethet.
(Index, 2004. augusztus 23.)
  • "Aki egyszobás lakással rendelkezik, kétszobásat akar, aki kettővel, az hármat, aki hárommal, az családi házat szeretne. És akinek egy öregecskedő felesége van, annak joga van egy fiatalabbra."
(Tévéinterjú 2004 szeptember)
  • "Elvesszük a gazdagoktól a lakásépítési támogatást, és jobban megadóztatjuk őket, hogy kevesebb adót kelljen fizetni a kevésbé tehetőseknek."
(Index, 2004. október 8.)
  • "[A december 5-ei népszavazásról:] Nem a szavazásra, nem az igen szavazására, hanem az attól való távolmaradásra biztatok, hogy ne erőszakkal próbáljuk megoldani azt, amire nincsen még kész a magyar nemzet."
(MTI, 2004. december 3.)
Forrás:wikiquote

Szólj hozzá!

Címkék: mszp gyurcsány hazaáruló Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://netpanorama.blog.hu/api/trackback/id/tr435794184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása